Игра Т-Рекс Хром Диносаурус

Игра Т-Рекс Хром Диносаурус

Можете да играте google dino апсолутно во кој било прелистувач и на кој било мобилен уред. За да започнете со репродукција во прелистувачот, притиснете ја лентата за празно место или стрелката нагоре. Со притискање на стрелката надолу, T-Rex ќе седне. За да започнете со репродукција на вашиот мобилен уред, само допрете го екранот.

qr code with link to Chrome Dino Game

Вклучете ја камерата на вашиот мобилен уред и насочете ја кон qr-кодот. Кликнете на рамката на QR-кодот и врската ќе се отвори на вашиот мобилен уред.

Притиснете „CTRL+D“ на тастатурата за да ја обележите играта.

Игра Т-Рекс Хром Диносаурус

Играта Диносаурус е забавна офлајн игра со цртаниот T-Rex во прелистувачот Chrome, кој сака да постави најголем рекорд во трката со пречки. Помогнете му на диносаурусот да го исполни својот сон, бидејќи без вас не може да се справи. Започнете трка во пустина, прескокнете кактус, поставете неверојатни рекорди и забавувајте се.

Мини-играта скокачки дино првпат се појави во популарната верзија на прелистувачот Google Chrome наречена Canary. Страницата со оваа офлајн забава се отвора кога нема интернет на вашиот компјутер или друг уред. На страницата, популарниот вид диносаурус Т-Рекс само стои без да се движи. Ова ќе продолжи додека не кликнете на копчето „space“. После тоа, дино ќе почне да трча и да скока. Затоа, не сите корисници знаат за оваа фасцинантна игра. Ова е името на единствениот вид тираносаурус - тираносаурус Рекс. Преводот на неговото име од латински е крал.

 • За да скокнете со нашиот херој, притиснете го празно место или кликнете на екранот ако немате компјутер, туку друг уред, како телефон или таблет.
 • По почетокот на играта, Т-Рекс ќе почне да работи. За да прескокнете кактус, треба повторно да кликнете на „просторот“.
 • Брзината на дино играта постепено ќе се зголемува, а кактусите ќе биде потешко да се прескокнат. Кога ќе постигнете 400 поени, во играта ќе се појават летечки диносауруси - птеродактили.
 • Можете и да ги прескокнете или ако играте од компјутер, можете да се наведнете со кликнување на копчето „долу“.
 • Играта е бесконечна. Не обидувајте се да одите до крај.

Популарни прашања за играта Chrome Dino

Игра со диносауруси во Google Chrome — тоа е вградена функција која се појавува кога немате пристап до интернет. Еве како да го извршите:

 • Отворете го прелистувачот Google Chrome.
 • Исклучете ја интернет-врската на вашиот уред.
 • Обидете се да вчитате која било страница во прелистувачот.
 • Ќе видите екран за грешка во врската и мал диносаурус на врвот на страницата.
 • Притиснете го диносаурусот или празно место за да ја започнете играта.
 • Играта ќе започне и ќе можете да го контролирате диносаурусот прескокнувајќи ги кактусите и избегнувајќи ги птеродактилите.

Ако сакате да ја играте играта со диносаурус во Google Chrome без да ја исклучите интернет-врската, тогаш ќе ја исклучите вашата интернет-врска. може да отидете на chrome-dino .com во лентата за адреси на прелистувачот и притиснете Enter. Ова ќе ве однесе до екранот на играта дури и ако интернетот е поврзан

Играта „T-Rex Dino“, или „Google Dino Game“ како што е исто така позната, за прв пат беше претставена во септември 2014 година како дел од прелистувачот Google Chrome. Ова е забавна мала игра која започнува кога корисниците не можат да се поврзат на интернет. Играта е создадена како начин да ги забавува корисниците за време на прекини на Интернет.

Играта „T-Rex Dino“ на Google Chrome или „Играта Дино“ како што често се нарекува, всушност нема крајно ниво што можете да го „победите“. Играта продолжува додека вашиот диносаурус не се судри со кактус или птеродактил. Брзината на играта постепено се зголемува, што го отежнува избегнувањето на пречките со текот на времето.

Теоретски, играта запира на 99999 поени поради ограничувањето на екранот, но достигнувањето на оваа ознака бара значителна вештина и време . Времето кое е потребно за да се постигне овој максимален резултат варира во зависност од вештината на играчот, но може да потрае неколку часа континуирана игра.

Играта „T-Rex Dino“ на Google Chrome навистина има „крај“ во смисла дека бројачот запира на 99999 поени поради ограничувањето на екранот. Меѓутоа, штом ќе се достигне оваа ознака, играта не завршува и не нуди никакви посебни награди. Едноставно продолжувате да трчате во истото опкружување без никаква промена во играта.

Значи, постигнувањето на максималниот резултат во играта со диносауруси на Google Chrome е повеќе достигнување и лична победа отколку нешто што води кон специфичен „крај“ ' на играта.

Постои код што може да се залепи во конзолата на прелистувачот за да се направи диносаурус бесмртен во играта „T-Rex Dino“ во Google Chrome. Еве како да го направите тоа:

 • Десен клик и изберете „Inspect“ или „Inspect“ (во зависност од јазикот на вашиот прелистувач). Може да користите и кратенки на тастатурата: за Windows и Linux е Ctrl+Shift+I, а за Mac — Cmd+Option+I.
 • Одете во табулаторот „Конзола“ или „Конзола“.
 • Копирајте го и залепете го следниот код во конзолата и притиснете Enter:
 • Runner .prototype.gameOver = функција (){}

Вашето дино сега ќе стане бесмртно и нема да реагира на судири со пречки.

Запомнете дека ова се менува. главната механика на играта и го отстранува елементот предизвик што ја прави играта забавна и интересна. Исто така, може да се сфати како неисправна игра и не се препорачува ако сакате да играте според правилата.